Washington & Oregon

Rondreis

Washington & Oregon

2015

Donderdag 16 juli 2015

Jagdesh brengt ons om 5:30hr naar Schiphol. Dat is wel heel erg aardig. We staan om 4:15hr op en kunnen nog even douchen, ontbijten, afwassen en de laatste spulletjes in de koffers doen. Klokslag 5:30hr staan we achter bij de auto van Jagdesh en vertrekken we. Op Schiphol aangekomen zijn wij al wel ingecheckt maar de koffers moeten nog wel gelabeld worden. We staan achter in de rij en kletsen ondertussen wat met de mensen om ons heen. We gaan allemaal naar Frankfurt, maar dan allemaal een andere kant op, Afrika, Zuid en Noord Amerika. We geven de koffers af en lopen naar de gate. Om iets over 8 uur stijgen we op richting Frankfurt. Een korte vlucht. Daar aangekomen stappen we over op de vlucht naar Seattle. Een grote Boeiing 747 – 400 staat voor ons klaar. We hoeven niet lang te wachten of de boarding gaat beginnen. Na 9 en vijftien uur landden we in Seattle. Terwijl we door de security gaan, komen de koffers op de band. En die van ons zijn erbij! We gaan met een shuttlebus naar de Rental Cars. Bij Alemo regelen we een economy car, Maar boven waar we de wagen moeten oppakken is er geen economy midsize car, maar alleen nog maar Full Size Cars. Dus dat is een meevaller, we nemen een donker grijze Toyota Camry. Een mooie grote auto, TomTom inschakelen om ons de weg naar het hotel te navigeren. We zijn te vroeg, daarom kunnen we nog niet inchecken, hierdoor lopen we eerst door naar ‘The Needle’ en bekijken het fraaie en wonderschone park. Dan lopen we terug en kunnen we inchecken en nemen iets te drinken. Daarna lopen we terug naar een sportcafé die we tegenkwamen op de terugweg naar het hotel. Hier eten we een hamburger met een local biertje. Lekker! Dan terug naar het hotel, douchen, tv kijken en slapen. Het was een hele lange dag.


Vrijdag 17 augustus ☀️27 ℃

We worden 6:45hr wakker. We zijn aardig bijgeslapen. Eerst douchen, even de koffers ompakken naar een koffer voor Co en een koffer voor Lil. En dan naar de ontbijtzaal. Daar staat een uitgebreid ontbijt klaar. Eieren, yoghurt, broodjes, wafels. Erg lekker. Na het ontbijt pakken we de spullen en gaan we Seattle verder verkennen. We lopen eerst naar de Waterfront. Daar kijken even bij een oude visser. Hij heeft krabben gevangen. Kleintjes (hij meet ze op) en vrouwtjes gooit hij terug. We raken in gesprek met een local en lopen dan door naar de Pike Place Market. Wat een feestje, visverkopers gooien de vis over onder het roepen van een yell, prachtige bloemen, en andere koopwaar. Dan kijken bij Starbucks “de eerste vestiging”. En daar is het druk!! We gaan niet in de rij staan voor koffie, de koffie halen we wel bij 1 van de andere vestigingen in Seattle. We lopen maar de kauwgommuur bij het theater ➡️ gadvert!! Wat een onsmakelijk gezicht. Dan lopen we door naar Pioneer Square. Een mooi plein met één van de oudste gebouwen van Seattle.

We besluiten door te lopen naar Chinatown. Onderweg komen we bij Klondike Gold Rush Historical museum. We bekijken de tentoonstelling over de goudzoekers in Yukon die vanaf Seattle vertrokken zijn. Na het museum worden we door een Ranger geattendeerd op de mogelijkheden die er zijn wat betreft de activiteiten. We besluiten mee te doen aan een historische wandeling, Ranger Tim vertelt over het oude gedeelte van de stad. Voor en na de grote brand en de aardbevingen. Maar ook hoe de goldrush de stad heeft ontwikkeld. Na de wandeling drinken we een Cola en eten een chipje. Dan lopen we naar het Hancock building voor het Obseverty Deck op de 73ste verdieping. We hebben kort gekeken, van een kleine afstand want we wilden geen toegangsgeld hiervoor betalen. Hierna lopen we door het grote winkelgebied terug naar ons hotel. Daar aangekomen blijven we kort op de kamer en lopen dan naar het park bij de Needle. Daar is het Bites Festival gaande. Allemaal hapjes, we lopen rond en besluiten bij het sportcafé te eten. We bestellen een echt biertje en enchélada’s. Erg lekker. Dan terug naar het hotel en na het douchen nog even lezen en dan slapen.


Zaterdag 18 juli ☀️31,7 ℃

We worden rond 6:30hr wakker, dan douchen en opruimen. Eerst ontbijten en dan de auto inladen. We rijden Seattle uit richting Everett. De Tomtom doet raar, maar wijst ons uiteindelijk toch de goede weg. We starten om 10:00hr eerst met de tour. We krijgen eerst een videopresentatie en gaan naar de Boeiing fabriekshallen . We starten bij de 747 (het toestel met bult waar 400 mensen in kunnen) Toen door naar de 777 en tot slot de 787 (Dreamliner) het nieuwste toestel. Ongelofelijk interessant en goed georganiseerd. Na de tour van 90 minuten bekijken we de tentoonstelling en maken foto’s vanaf de observation deck. Om 12:30hr rijden we weg richting g Mount Vernon. Er is een grote file op de I5 (ongeluk) en we worden van de snelweg afgeleid want deze is afgesloten. Dit kost ons totaal meer dan ruim één uur. Het is dus een beetje omrijden en dan naar Mount Vernon. Daar aangekomen, ingecheckt, kamer bekeken (super groot en netjes!) en toen naar dorpje Mount Vernon. Even rondgekeken en gezeten bij de rivier. Toen terug naar het hotel, onderweg nog even water halen bij de Safeway en even zwemen in het zwembad van het hotel. Om 07:00hr omkleden voor de Outback (restaurant in Burlington!). Heerlijk gegeten!! Kwart krop ijsbergsla met blue cheese dressing, toen een biefstuk van de grill met friet. Na het eten terug naar het hotel, nog even tv kijken en thee drinken en dan slapen.

We mochten binnen niet fotograferen maar de bussen naar de rondleiding wel.
Onze huur auto.

Zondag 19 juli ☀️26,1

We worden vroeg wakker, want het is al vroeg licht. Het is prachtig weer. We drinken een kopje thee in bed en gaan dan douchen. We ruimen de spullen op en gaan ontbijten. Na het ontbijt pakt Lilian de iPad en FaceTime met haar vader. Het is dan 17:30hr in Nederland. Normaal bel ze ook op zondagmiddag met haar vader. Na het face-timen gaan de koffers in de wagen en gaan we weg. We rijden vandaag van Mount Vernon in één keer naar Quilnault. Dat is ruim 3 uur rijden. We vertrekken om 9:00hr en we arriveren om 12:30. We rijden een groot gedeelte van de rit over de I5 en daarna over mooie wegen door de bossen. Aangekomen kunnen we nog niet inchecken dus de kamers in en lopen daarom naar het visitor center. We vragen aan de Ranger aldaar wat we vanmiddag en morgen kunnen bekijken. Hij adviseert vanmiddag de stranden (het is vandaag prachtig weer) en morgen een rondrit om het meer en een wandeling. Morgen wordt het bewolkt. We teken de auto af en rijden in 3 kwartier naar Beach 3 en het Ruby strand. Het zijn prachtige ruige stranden aan de grote oceaan. We bekijken beide stranden, brr het is hier een stuk kouder en gaan om 16:15hr weer terug naar het hotel. We checken in en kopen een zakje chips, reserveren voor het diner een restaurant ene brengen de spullen naar de nostalgische kamer. Geen lift, wel een houten, krakende trap. Daarna pakken we de Cola en de chips en gaan we nog een uurtje in het zonnetje zitten. Om half zeven naar de kamer, douchen omkleden en om half 8 naar het restaurant. We zien een hele dure kaart, de kaart van die middag met dezelfde gerechten was de lunchkaart!! Ik neem de eendenborstfilet met groenten en Lilian neemt Kipfilet met parmasan risotto en groente. Hierbij namen we een heerlijke chardonnay afkomstig uit de omgeving. Erg lekker gegeten en gedronken, maar wel duur!! Daarna naar de kamer nog even koffie drinken en wat lezen. (geen tv in de main building!) en dan slapen.


Maandag 20 juli ?️16,7℃ / ☀️23,3℃

We worden om ± 06:45hr echt wakker, drinken een beker thee, Lexen wat en gaan daarna douchen. Dan naar het restaurant, een tafeltje met uitzicht op het meer en een echt Amerikaans ontbijt. Twee eieren overeasy, gebakken aardappeltjes, bacon, toast met jam en een pot koffie. Heerlijk! Na het ontbijt lopen we nog wat kort mee met een gids, die bij deze Lodge hoort. Hij verteld over het gebouw. We haken af, tanden poetsen en lopen naar het visitor center voor de ronde, rond het meer, en waar we moeten stoppen. We krijgen een routebeschrijving met daarop de bezienswaardigheden. Om 10:00hr rijden we weg. Om 12:30hr zijn we bij het visitor center aan de andere kant van het meer We besluiten te wachten tot 13:00hr. Dan start de wandeling met Ranger Robert. Hij verteld over het regenwoud hoe de jonge bomen groeien op de nurselogs of nursestomps. Liggende of stompen van omgevallen bomen. Over 300 soorten mos, over de verschillende boomsoorten in Olympia National Park. We lopen langs Anton Kosters boerderij. Hij is destijds gestart aan de rand van het Olympia National Park. (in 1891) Na de wandeling (van ± 1 ½ uur) rijden we richting het hotel. We stoppen bij een supermarkt om Cola, broodjes en chips te kopen. Nu redden we het wel tot 19:00hr. (Dinnertime) In het hotel kleden we ons om en om 16:00hr zitten we heerlijk in het zonnetje.☀️ Dan douchen, omkleden en naar het restaurant een klein stukje verder op! We bestellen gebakken zalm met frietjes voor mij en Lil neemt een gepofte aardappel plus groente. Het is heerlijk met een groot glas witte wijn. Na het diner naar het hotel. Nog even koffie en wat lezen en dan is de dag alweer voorbij! Deze dag was super leuk!! Mooie omgeving, gave Lodge!!


Dinsdag 21 Juli ?️ 22,2℃

We staan wat later op, gaan douchen, pakken de koffers in en gaan dan ontbijten. Weer een echt Amerikaans ontbijt! Lekker, met een grote kan koffie. Na het ontbijt, tanden poetsen en de laatste spullen in de koffers, dan uitchecken. We rijden naar de Federal Way, daar doen we 2 ½ uur over. We komen om iets voor 13:00hr aan en vragen of we al kunnen inchecken. De kamer is al klaar en we brengen onze spullen naar boven. Dan rijden we naar Puyallup. Dat valt tegen, het dorp heeft wel oude gebouwtjes maar met weinig uitstraling. In het visitorcenter wordt nog verwezen op het Meekers Mansion House (van Ezra Meeker). Daar lopen we heen. Nog even boodschappen doen bij de Safeway, en dan rijden we met de auto naar het plaatsje Sumner. Dat is gezelliger. Een klein plaatsje met oude winkelpandjes, dan nog even bij een curiosawinkel kijken en dan rijden we naar het hotel. Daar aangekomen gaan we nog even bij het zwembad zitten, Naar de hotelkamer, omkleden en naar het restaurant. We lopen naar de ” Black Angus” een steakhouse keten. Daar eten we een heerlijke salade dan een grote steak met patat en een lekker biertje! We lopen terug naar het hotel. Het is inmiddels laat geworden. We drinken koffie douchen en liggen om 22:30hr in bed!


Woensdag 22 juli ?️ 15,6/ ?️ 27,2 ℃

We staan laat op, hebben heerlijk geslapen in dit grote bed. Om 8:00hr douchen en dan naar het ontbijt. Na het ontbijt spullen pakken en uitchecken. Eerst tanken en dan richting Mount Reinier. We volgen de route die de Tomtom aangeeft. Dat gaat fout. Die wil de kortste weg naar Yakima en dan mis je Mount Reinier. We draaien terug en pakken de juiste route op. Mount Reinier zie je op een afstand, een grote berg met eeuwige sneeuw. We besluiten het park in te rijden. We betalen toegangsgeld en gaan dan richting Pacific Visitor center. Een prachtige rit, we stoppen bij verschillende uitkijkpunten. Dan komen we op 1600 meter hoogte – water – geen berg te zien. We kijken rond bij het visitor center. Drinken een Cola en gaan dan terug. Het is nog 2 uur tot het hotel. Eerst het park uit, dan nog een stuk provinciale weg langs bergen en andere kale lagere gebergte. Om 18:00hr zijn wij bij het hotel in Yakima. We checken un, drinken een kop thee en zitten Eben op het balkon. Dan omkleden en omweg naar de Outback. (restaurant). We nemen weer een salade met blue cheese, een grote steak met friet en een cheesecake toe. Om even voor 21:00hr zijn we weer bij het hotel. Koffie, televisie, lezen, douchen en dan lekker slapen.


Donderdag 23 juli ☀️28,9℃

We worden rond 07:00hr wakker, kopje the, douchen en dan richting ontbijt! Het ontbijt is een reguliere hotel ontbijt, maar om 09:00hr wordt alles opgeruimd. Gelukkig waren we er net op tijd! We checken uit en gaan richting Topp. We lopen naar het visitor center en krijgen een kaart waar alle muurschilderingen aangeven zijn . We lopen het dorpje in. Een schattig dorpje waar de muurschilderingen de geschiedenis vertellen. We lopen een rondje en gaan naar de Safeway voor boodschappen en om te tanken. Dan door naar het plaatsje The Dalles. Daar aangekomen bekijken we het stadje, picknicken in het park het rijden dan door naar het Gorge Heritage museum. We gaan er niet in, maar bekijken het terrein en de omgeving. Dan rijden we door naar de Hood River. Een prachtige omgeving met de ruwe rivier. Er staat ongelofelijk veel wind!! Veel wind en veel Kite surfers, erg grappig gezicht. We rijden door naar het hotel en checken in. Spullen op de kamer even kijken bij de rivier en dan naar het zwembad. Het is prachtig weer met een windje! Dat hoort het waait hier altijd hard. Om 18:30hr gaan we weg bij het zwembad. Omkleden en dan naar het restaurant. We eten Fish and Chips. Hele grote stukken kabeljauw. Hert was erg lekker.iertje erbij (Coors Light.) prima. Om 20:30 terug op de kamer nog even koffie drinken, tv kijken, douchen en lezen en uiteindelijk slapen.


Vrijdag 24 juli ☀️29℃

Het is prachtig weer als we o, 07:30hr wakker worden, kopje thee, douchen opruimen en dan ontbijten, buiten op het terras. (72℉) We moeten iets uit de groene gedeelte van de menukaart bestellen. We bestellen dan een Amerikaans ontbijt met koffie. We zitten heerlijk in het zonnetje! Dan naar de kamer en later uitchecken (om 10:00hr pas!) We besluiten niet de snelweg te nemen, maar de historische Oregon route. We rijden eerst naar het spookstadje en dan door richting Baker City. Het is een hele lange rit, met prachtige landschappen, maar geen grote plaatstjes met benzinepompen. Geen pomp te zien en we hebben hard een volle tank nodig. In het plaatsje is één oude pomp. De eigenaresse tankt de wagen af. Verteld even a passant dat er in de wijde omgeving geen benzinepomp is. De auto zit weer vol benzine dat rijdt lekker rustig in dit afgelegen gedeelte en de grote afstanden. Om 19:00hr komen we in Baker City aan. Bij Motel 8 is geen kamer voor ons. De kamer was geboekt en weer geannuleerd. We krijgen een andere kamer en zullen deze zelf moeten betalen. We zijn blij dat er een kamer is en stemmen hiermee in. Dan eerst eten in het truckerscafé aan de overkant van de Highway. Co eet Checken Dion met gepofte aardappel en Lilian eet spaghetti met olijven, kip, pesto, champignons en zongedroogde tomaten, erg lekker. Co heeft er Corn Bread erbij gekregen, hij eet dit met boter en honing zoals de serveerster zie hoe dit gegeten dient te worden. Coors Light erbij om het weg te spoelen, heerlijk. Dan terug naar het Motel, koffie, tv kijken, lezen, douchen en dan slapen!


Zaterdag 25 juni ?️ 31,1/32,8℃

We worden half 8 wakker, kopje thee en dan even kijken of Tessa thuis is. Ik (Lilian) FaceTime haar en ze is er. Zij zit aan een wijntje, wij aan een kopje thee in onze nachtshirts. We kletsen even bij en ik (Lilian) wens Tessa een fijne vakantie. Morgen gaat ze naar Spanje. Na het FaceTimen gaan we douchen en aankleden. Om 08:45hr lopen we naar de ontbijtgedeelte en eten een wafel en yoghurt met muesli, jus d’oranje en koffie en klaar. Na het ontbijt vertrekken we om de Hell’s Canyon Scenic Byway te rijden. Dit is een autorit van 200 mijl, zo’n 6 uurtjes rijden. We rijden naar de overlook en besluiten dan weer terug te gaan. We stoppen bij de Safeway, kopen bananen en een lekkere sandwich voor onderweg. Dan starten we met de tour. We stoppen bij de huifkarren. Daar heb je een die van een kampement. Een stop waar de paarden konden uitrusten en de vrouwen de was konden doen. We kijken rond en rijden verder. Het is een flinke rit naar Hell’s Canyon Overlook. Maar wel een erg mooie. Om 13:00hr komen we er aan en eten daar onze lunch op. Om 14:00hr vertrekken we weer richting ons hotel. Onderweg zien we nog 3 wasberen. we stoppen om ze op de foto te zetten, maar dat willen ze niet. Verder nog 2 herten, een roofvogel en 2 eekhoorns! In het hotel drinken we een colaatje en eten een chipje. We lezen en rommelen wat. Om half zeven gaan we naar het truckers restaurant . Op het menu staat vandaag een salade, steak met champignons en friet plus een stuk cornbread. Op de kamer nog koffie gedronken, douchen, tv kijken, lezen en dan slapen!!


Zondag 26 juli ?️ 30℃

De wekker gaat af om 6:45hr. We staan op, gaan douchen en om half acht lopen we naar de lobby voor het ontbijt. Daar is het heel druk vanochtend. Dus dan maar een sneller ontbijtje (een wafel met Maple stroop, Yoghurt met cornflakes jus d’oranje en koffie). Na het ontbijt gaan we naar de kamer, even FaceTimen (Lilian) met Pap en Mam (het is nu zondagmiddag 5 uur in Nederland) en dan alles inpakken en uitchecken. We rijden als eerste naar het tankstation en de Safeway (benzine en een broodje). Kopje koffie bij de Starbucks voor onderweg en we rijden richting Bend. Onderweg stoppen we bij John Day – center. Waar meer verteld wordt en te zien is over de fossielen en de verschillende tijdperken. Het is een interessante tentoonstelling. Dan rijden we door naar de Painted Hills. We rijden door naar de overlook om dit fenomeen te aanschouwen. Mooie kleuren aarde gevormd door verschillende klimaat/ weersinvloeden. ➖Rood = vochtig ➖Wit = droger. ➖Blauw = veel planten. Hiernaar rijden we door naar de ‘restarea’. Daar eten we een broodje en drinken wat. Dan rijden we door naar Bend. Na het inchecken even de omgeving van het hotel bekijken en dan even zitten in het zonnetje ☀️bij het zwembad. Om 7 uur lopen we naar het restaurant en bestellen we een lekker rood wijntje. Als diner een wedge ijsbergsla met een blue cheese dressing erg lekker. Co neemt daarna spareribs (heel veel) met frietjes eb coleslaw en bruine bonen. Ik (Lilian) heb kipfilet met sperziebonen en aardappelpuree (+Co helpen met zijn Spareribs). Dan naar de hotelkamer, koffie, tv, lezen, douchen etc, slapen!!


Maandag 27 juni ☀️ 22,8℃

We worden om 7 uur wakker, kop thee drinken en dan douchen en aankleden. We lopen naar het restaurant voor ontbijt. We eten zeer makkelijk, broodje scrambled eggs een bak muesli met yoghurt., Co een pancake, Lil – fruit, kopje koffie erbij klaar! Dan de kamer opruimen, auto inladen en uitchecken. We rijden eerst naar een supermarkt en kopen daar een broodje en bananen. De rest hebben we nog. Dan gaan we richting Crater Lake. We komen via de Noordingang binnen. En rijden dan de rim. Onderweg stoppen we voor hoogte punten en om te lunchen. Rond 16:15hr rijden we het park uit richting Prospect. Daar zijn we om 17:15hr. een historisch oud hotelletje, schattig! We checken in en boeken gelijk voor het diner voor 19:00hr en ontbijt voor 08:00hr. Dan gaan we naar onze kamer in het bij/ buitengebouw. Nog even een Colaatje in het zonnetje en even dit verslag bijwerken. Om 18:45hr omkleden en naar het restaurant in the mansion. Het huis is prachtig gerestaureerd. We bestellen een witte wijn en eten een ceasar salade en de met een ” prijs” onderscheidden ‘lasagne’, erg lekker! We raken in gesprek met een man die al 5 jaar ‘rondzwerft’ en zo op de mooiste plekken komt en bijzondere mensen ontmoet. Na het eten lopen we naar de waterval. Een klein stukje het bos in, maar het is nog licht genoeg. We lopen terug, drinken koffie, kijken tv, lezen, douchen en dan slapen.


Dinsdag 28 juli ☀️ 22,8℃

We hebben de wekker gezet, want we hebben voor het ontbijt gereserveerd om 08:00hr. Dus douchen, aankleden, opruimen en naar het ontbijt. We bestellen toast met eieren en bacon. Het smaakt erg lekker. Na het ontbijt zetten we de spullen in de auto en rijden naar de Coos Bay. Het is een mooie route door voornamelijk bossen en veeteelt gebieden. Om 13:00hr komen we aan in Coos Bay aan. We rijden door naar het visitor center en vragen wat we vanmiddag moeten gaan doen. Naar Charleston en dan de weg richting de oceaan. We rijden eerst naar het hotel en checken in, dan rijden we naar charleston. Eerst naar het einde van de weg. Het uitkijkpunt over de oceaan, dan naar de rotsen met de zeeleeuwen en dan naar het strandtje. Daar gaan we even van het zonnetje genieten met een colaatje en een chipje. Dan rijden we om 16:00hr terug naar het hotel. Kopje thee even rommelen en dan omkleden voor het diner, We willen gaan eten in het centrum. We kijken bij verschillende restaurantjes maar besluiten bij een Thais restaurant te gaan eten. We eten Ravioli gevuld met krab en kreeft in een groene curry met paprika en boontjes en gefrituurde noedels. Een lokaal seizoens biertje erbij, erg lekker!! Dan nog een toetje kokosnoot ijs met gefrituurde banaan met slagroom en chocoladesaus. Heerlijk!! We lopen nog even langs de Waterfront bij de rivier waar alle geschidenisfeitjes vermeld staan. Dan naar het hotel, koffie drinken, tv kijken, douchen, lezen en dan slapen.


Woensdag 29 juli ☀️23,3℃

Na het wakker worden gaan we gelijk douchen. Het ontbijt is maar tot 09:00hr en we willen niet op het laatste moment daar aankomen. Rond 08:15hr zijn we er, maar wat een tegenvaller, twee chagrijnen en een buffet wat neigt goed wordt aangevuld. Je moet vragen om brood, ei, ect. Daarna vullen ze het wel aan. Na het ontbijt pakken we de spullen in en checken uit. We rijden naar het dorp en zien daar een farmersmarket! at willen we wel even zien. Parkeren de auto en we lopen over de markt en lopen daarna naar het visitorscenter. Zij vertellen ons dar we de weg naar Newport af moeten rijden en daar een aantal hoogte punten moeten gaan zien. We stoppen als eerste bij qua Lighthouse (vuurtoren) We bezoeken eerst de vuurtoren met de gids. Dan bekijken we het museum wat erbij hoort. Na geruime tijd rijden we door en stoppen bij Oregon Dunes overlook. Daarna stoppen we bij het stadje Florence, Zo schattig! Bij de brug zien we een eenzame grijze zeehond. In het stadje bij de Waterfront zien we een otter zwemmen. We bekijken de winkeltjes en rijden dan door naar Newport. We checken in, en krijgen een kamer met uitzicht op zee. We drinken een cola eb eten een chipje. Dan zitten we nog even in het zonnetje en lezen wat. Om zes uur rijden we richting historic bayfront. We zoeken een restauranttje. Het is druk! We eten tonijn met een salsa en wilde rijst en een kop clamchower vooraf. Was weer erg lekker! Dan terug naar het hotel. Koffie zetten en dan gaat de zon in een rap tempo onder. Toch weer een gaaf gezicht en de zonsondergang ging wel heel snel! “““dan nog even lezen, tv kijken en dan slapen. Morgen vroeg op, want we willen ook nog naar portland, om deze stad te bezichtigen.


Donderdag 30 juli ☀️ 39℃

We staan op en het is prachtig weer over het strand hangt nog een mist. We douchen en kleden ons aan. We lopen naar het restaurant en bestellen een Amerikaans ontbijt. We krijgen rösti, 2 eieren over easy, 2 repen bacon (heel lekker van smaak) en toast met jam en, koffie erbij, helemaal goed! Dan terug naar de kamer, spullen in de auto en naar Portland. We rijden er 2½ uur over en zijn om 11:15hr bij het hotel. We vragen daar hoe we het makkelijkste naar Portland kunnen gaan. Er gaat een bus (bus 58) en die brengt je voor $ 2,50 of $ 5,00 voor een dagkaart naar het centrum van Portland. We lopen naar de bushalte (buspaal) en hoeven niet lang te wachten. De bus doet er zo’n 20 minuten over. Dit gaat gemakkelijk. We schrijven op waar we uitgestapt zijnen lopen dan naar Pioneer Square. Dat is de centrale plein en daar bevindt zich ook het visitor center. We vragen naar de highlights van Portland. Ze adviseert ons de bierbrouwerij en de Waterfront plus een park. We besluiten te lopen naar de bierbrouwerij. Daar zijn ook leuke winkeltjes en “oude panden”. Het is erg warm en we proberen zoveel mogelijk aan de schaduwkant te lopen. Bij de bierbrouwerij is het heel gezellig! Een groot café/ eetgelegenheid. We besluiten er te gaan lunchen en bestellen een speciaal biertje Met een “zalmbord” Het biertje is lekker en op het bord ligt wat gebakken en gerookte zalm met een crème fraiche sausje komkommer en gefrituurde wortelschijfjes (wortelchips). Erg lekker! Na deze verlate lunch lopen we naar de bus, onze bustickets zijn de gehele dag geldig in het gehele openbaar vervoer. En met zo’n warmte is een hele koele bus wel heerlijk. Bij de Waterfront kijken we en lopen door naar de stopplaats van bus 58. Om 16:00hr zijn we weer bij het hotel. We checken in en gaan naar de kamer (Upgrade). Erg mooi. Co ruimt zijn wifi apparaat op in de retourenvelop en wil die afgeven bij de balie van het hotel. Die pakken deze niet aan, die moet rechtstreeks bij het postkantoor afgegeven worden. We rijden naar een postkantoor (Pfff) en geven daar het pakketje af. Geregeld! Dan terug naar het hotel en snel naar het zwembad. Even afkoelen in het zwembad en in de schaduw. Dan omkleden en eten in het hotel. We gaan direct naar de kamer om de koffers voor de volgende dag in orde te maken.


Vrijdag 31 juli/ zaterdag 1 augustus 2015

Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld. We leveren de auto in en gaan met de shuttlebus naar de vertrekhal. We vliegen van Portland naar Chicago (langs Mount Reinier en Mount Hood.) overstappen en dan naar Amsterdam. Weer terug van een hele fijne vakantie!