Miami Beach 2016

7 mei Sarasota > Longboat Key > Sarasota

Maandag 7 mei.

Was vanochtend vroeg wakker. Lilian snurkte nog lekker door. In de tussentijd lekker zitten lezen in de riante stoel in de kamer. Langzaam wordt Lilian ook wakker en drinken een kop thee en kijken we nog even TV. Dan gaan we ons aankleden voor het ontbijt. Deze keer nemen we voor het eerst een andere plek om dit te doen. Dat leuke tentje dat we gisteren binnen zijn gelopen en waar de bediende ons aansprak en zei dat hij een Duitser ?? was. Het was gezellig druk en we moesten even op onze beurt wachten om te bestellen. Toen we aan de beurt waren, herkende hij ons direct. “Hé, de Nederlanders”??, riep hij ons toe. Wij: “Hé, die Duitser”?. We nemen een omelet met ham, champignons, ui, tomaat en spinazie met toast en een bakje fruit. Wat zijn we gezond bezig?. Hij heeft waarschijnlijk erg zijn best gedaan, want het smaakte erg goed. In de wagen op de terugweg naar het hotel besluiten we eerst te gaan fietsen en dan naar het strand. We smeren ons dubbeldik in met zonnebrandcrème. Zelfs Lilian neemt factor 30. Dat wil wat zeggen.

Het is namelijk helderblauw en een temperatuurtje van 29°. Lekker om te fietsen. Het waait niet en we lopen naar de conciërge voor de fietsen. Hij heeft er nog twee en het blijken echt de laatste te zijn en niet de allerbeste. We rijden dit keer richting het noorden van het eiland en niet downtown. We rijden via de wijk de grote weg op en rijden een eind. Hier duiken we opnieuw een wijk in om de huizen alhier te bekijken. Er staan leuke optrekjes tussen. Ik zie me hier al echt wonen.

Maar ja, ik heb nog steeds de lotterij niet gewonnen☹️.we rijden nog een brug over en besluiten dan terug te fietsen. We rijden ons hotel voorbij, omdat ik een beetje nieuwsgierig ben wat er aan het eind van de weg te vinden is. Na nog langs enkele appartementencomplexen te zijn gereden komen we in een openbaar park aan. Rechts kan je naar het strand (hebben we dus even gedaan) en links was een parkachtige gebeuren met picknicktafels en zitjes onder de bomen en een strandje. Erg leuk. Daar even in de schaduw staan kijken hoe de locals aan het recreëren waren.

Weer op de fiets en terug naar het hotel. We mochten de fietsen namelijk maar drie uur huren/lenen en dat verliep bijna. Even naar boven om te lunchen en ons om te kleden voor het strand. Phoe, het is druk op het strand en we kunnen zo gauw geen ligbedden vinden. Ja eentje is er nog vrij we leggen onze spullen erop en gaan met onze voeten in de zee staan om te voelen of het water lekker is. Een duidelijke ja. Maar met één ligbed zonder parasol, met zijn tweeën, dat is het niet. Dan maar naar het zwembad. Als we via de hoofdopgang het strand willen verlaten staan er net een aantal mensen op om het strand te verlaten. Je raadt het al twee ligbedden met een parasol. Hier hebben we enkele goddelijke uren doorgebracht. Maar ja, het wordt vanzelf weer biertjestijd, dus verkassen we naar boven en nemen we onze biertjes tot ons op het balkon van onze penthouse met een ruisende zee onder ons, de wind is aangetrokken en het is er heerlijk uit te houden. Lilian is ondertussen alweer aan het googelen waar en wat we gaan eten. Venezia steekt er toch met kop en schouders boven uit. Dus het wordt weer Venezia, we hebben ook bij andere eettentjes gekeken, maar de ambiance is geweldig en het is niet druk dus kunnen we zo op het terras aanschuiven. We nemen zoals gebruikelijk de Pinot Grigio en hij smaakt weer voortreffelijk. Hier past een pasta met aubergine bij. Met een erg goede tomatensaus. Dus het was weer geslaagd. Na nog een rondje gelopen te hebben gaan we naar het hotel terug om nog een koffie te nemen en nog even op de iPad, de site bij te werken en nog een beetje TV te kijken. En dan slapen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.